Pronađi članak:

17. 8. 2011.

Budući Apple uređaji neće skupljati otiske prstiju



Ako koristite neki moderan smartfon, sigurno vam jedna stvar smeta više od svih drugih "dečjih bolesti" koje ovi uređaji još uvek nisu preležali. To su, naravno, otisci prstiju, masnoća sa lica i druge nečistoće koje se redovno skupljaju na velikom ekranu.

Apple je jedan od proizvođača koji već dugo pokušava da eliminiše ovaj problem - uostalom, ekrani svih novijih uređaja ove kompanije imaju specijalni sloj koji smanjuje potrebu za čišćenjem. "Jabuka", međutim, traži načine da u potpunosti eliminiše skupljanje nečistoća na ekranu.




Novi patent predviđa sloj otporan na uljane i masne materije koji je vezan direktno sa gornjom površinom matrice ekrana. Štaviše, ovaj sloj može se vezati direktno za tečni kristal, a nanosio bi se specijalnom metodom "direktnog nanošenja tečnosti" u PVD komorama (Physical Vapor Deposition), pod kontrolom osetljive elektronike. Čitava priča zvuči pomalo komplikovano, ali ako će da nas reši otisaka prstiju, nije nas ni briga...

Osim ovog, Apple je predao dokumentaciju za još dva patenta. Jedan predviđa kopču za kačenje telefona oko struka, koja istovremeno služi kao antena, a drugi je vezan za solarno napajanje.

(mobihobi)

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: