Pronađi članak:

8. 12. 2011.

Microsoft predstavio Windows Store



Microsoft je juce predstavio svoju onlajn prodavnicu Windows Store, koja će početi sa radom februara 2012. godine, kada će biti objavljena i beta verzija operativnog sistema Windows 8.

Na Microsoftovoj konferenciji za novinare najavljeno je da će, tokom probnog perioda, primati samo besplatne aplikacije. Programeri će biti pozivani da dostave svoje programe, a ovo ograničavanje učešća je posledica činjenice da je sistem još u probnoj fazi.

Windows Store će imati fleksibilniji sistem pretplate, a od prodaje aplikacija koje se plaćaju Maicrosoft će dobijati 30 odsto, dok će programeri dobijati 70 odsto zarade.




Ali, čim od prodaje neke od aplikacija bude počelo da se ostvaruje 25.000 dolara (19.000 evra) ili više, udeo Microsofta smanjivaće se na 20 odsto, što nije slučaj kod kompanije Apple gde udeo ostaje 30 odsto bez obzira na ostvarene prihode.

Troškovi za licence neophodne da bi mogle da se objavljuju aplikacije u Windows Store iznose 50 dolara za pojedince, a 99 dolara za kompanije, dok za Apple iznose 99 dolara u oba slučaja.



Windows Store će, osim toga, sadržati manja ograničenja, tako da će, između ostalog, biti moguće preuzimanje aplikacija ograničenih u vremenu, kako bi se mogle isprobati pre kupovine.

Programerima će se davati iste alatke koje Microsoft koristi za proveru aplikacija kako bi bio ponuđen transparentan metod.

preuzeto sa

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: