Pronađi članak:

4. 5. 2012.

iCleaner: Unklanjanje nagomilanog đubreta sa iUređaja [Cydia dodatak]


iOS kao i svaki drugi opererativni sistem zadržava raznorazne nepotrebne fajlove čije nagomilavanje utiče na njegove performanse u smislu brzine. Danas vam predstavljamo iCleaner, novi dodatak sa Cydie za čišćenje iUređaja.

Vrlo je jednostavan, nema puno opcija i služi za održavanje uređaja povremenim pokretanjem. On može da obriše sledeće:



  • Safarij keš, kolačiće i istoriju
  • Keš fajlove aplikacija (kolačiće, prvremene fajlove, snapshot-ove, takođe ide u dubinu čišćenja popularnih aplikacija kao što su Facebook, iFile, Instagram, Twitter...)
  • Log fajlove i izveštaje o krešovanju
  • Sistemske keš fajlove i baze
  • Sistemske temp fajlove
  • Polovično instalirane Cydia dodatke i izvore



Prilikom pokretanja, pitaće vas koje fajlove želite da izbrišete. Potom se iCleaner baca na posao da bi se respringovao po završetku.

U zavisnosti koliko koristite iUređaj, možete osloboditi od nekoliko stotina megabajta do nekoliko gigabajta! Čak i ako vam primarna upotreba nije ubrzanje iUređaja, zašto da vam memorija ne bude slobodna za neku aplikaciju ili iPod pesme?

Dodatak je besplatan i možete ga potražiti na Cydiji. Da biste instalirali iCleaner, podrazumeva se da morate imati jailbreakovan iUređaj. Probajte dodatak i recite koliko mesta ste oslobodili i dali primećujete razliku u brzini?

Ako želite da pratite došavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite nas na Twitter-u i dodajte nas u krugove na Google+ mreži.

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: