Pronađi članak:

3. 6. 2012.

Apple iOS 6 Maps aplikacija


Većina vas sigurno zna da je Google maps jedna od osnovnih aplikacija, koje dolaze na svim iOS verzijama od samog početka revolucije koju je Apple pokrenuo 2007. godine prodajom svojih uređaja. Izgleda da je došao kraj Google maps aplikaciji. Naime, prema informaciji koju je lansario sajt 9to5Mac, Apple će u narednoj verziji iOS-a (iOS 6) ukloniti Google mape, pa će umesto njih ubaciti mape iz svoje radionice.

Apple i još niz kompanija, kao što su Placebase, C3 technologies i Poly9, u zajedničkoj saradnji pripremaju zamensku aplikaciju, koja će nositi naziv – Maps. Mape bi u novoj aplikaciji trebale biti daleko jasnije, brže i pouzdanije od svoga predhodnika.

-->

Najznačajnija promena u odnosu na dosadašnje Google mape, trebao bi biti način na koji se prikazuju 3D objekti. Firma C3 Technologies je u saradnju sa Apple-om, ponudila svoje algoritme koji su se koristili za navođenje balističkih projektila, pa će samim time osigurati bolji prikaz i navigaciju u 3D načinu.

Gore spomenuti izvor, navodi da će nova aplikacija imati potpuno novi izgled – od same aplikacije do izgleda ikone. Fokus će biti 3D način rada. Pritiskom na taster "3D" lako ćete pronaći meesto, te videti ulice, zgrade i pejsaže.



Unutar same aplikacije postojati će i zamena za Google Street View.

Novi iOS 6 premjerno bi trebao biti predstavljen na WWDC ’12, od 11.-15. juna ove godine u San Francikcu. Samo predstavljanje novog iOS a, neće biti i njegovo lansiranje na tržište. Prema svemu sudeći Apple će konačnu verziju za javnost izbaciti u orbitu zajedno sa novim iPhone 5 uređajem.

Na videu koji sledi možete videti kako bi trebao izgledati rad nove aplikacije na iOS-u 6, odnosno aplikaciji Maps.



Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite nas na Twitter-u i dodajte nas u krugove na Google+ mreži.

izvor: omizio

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: