Pronađi članak:

2. 6. 2012.

Microsoft Office za iPad stiže u novembru?



Dva velika konkurenta na tržištu svega vezanoga za tehnologiju, ipak će da rade skupa. Točnije, skupa će povećavati profit. Apple će prodavati Microsoft-ovu aplikaciju, a od toga će uzimati svoj dio kolača. Samim tim Apple još jednom potvrđuje da umije prepoznati proizvod koji će koristiti njegovim klijentima, pa makar on bio i djelo Microsoft-a.

Riječ je dakako o inačici Microsoft Office-a za iPad uređaje. Sad se pitamo zašto Apple ranije nije dao zeleno svjetlo Microsoft-ovim programerima u izradi aplikacije. Naime, pregovori o tome traju već duže vrijeme, ali izgleda tek sada su se dogovorili kako će se “kolač” podjeliti.



Već duže vrijeme šuška se da Microsoft-ov tim za razvoj aplikacija radi na inačici Office-a za iPad. Daily Mail nakon nekoliko članaka na ovu temu, svoje navode potkrjepljuje fotografijom Microsof Office-a na iPadu. Prema njihovom zadnjem izvješću za javnost aplikacija bi trebala izaći u studenom ove godine, točnije 10. studenog. Razvojni tim koji je radio na ovoj aplikacije prošlog mjeseca je završio svoj rad na projektu. Aplikacija se sada nalazi na uređajima,te je tim za ocjenjivanje softvera testira, ne bi li pronašao kakve propuste i nedostatke, te ih ispravio prije samog slanja u Apple App Store-a na odobrenje, koje bi moglo potrajati nekoliko tjedana




Sada se postavlja pitanje. Zašto će Microsoft čekati više od 5 mjeseci da objavi aplikaciju? Razlog je više nego očit, ako Microsoft, kako stoji u izvješću Daily Mail-a predstavi aplikaciju tek 10. studenog. Jedini valjan razlog mogao bi biti, predstavljanje Windows-a 8 i Windows RT-a (tableta verzija operativnog sustava) ove jesen. Pa samim tim ne bi imalo smisla da Microsoft pusti u prodaju Office za iPad i Android, prije nego što ga predstavi na vlastitoj platformi.

No, Microsoft je i ranije i sada većinu toga demantirao, te naveo kao su to sve samo prazne špekulacije i neosnovane informacije?!?! No slika govori tisuću riječi, izgleda da ljudi iz PR-a, izgovaraju već unaprijed naučene fraze, za ovu i slične situacije. Ja se iskreno nadam da će aplikacija biti uskoro i službeno potvrđena. Jer većina nas MS Office koristi svakodnevno, bilo u poslovne svrhe bilo privatno i da Daily Mail nije sebi dopustio puštanje “pataka” u javnost.

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite nas na Twitter-u i dodajte nas u krugove na Google+ mreži.

preuzeto sa

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: