Pronađi članak:

8. 7. 2024.

Sva četiri iPhone 16 modela će imati A18 čipoveProšle godine Apple je lansirao iPhone 15 i iPhone 15 Plus sa A16 Bionic čipom, dok su iPhone 15 Pro i iPhone 15 Pro Max došli sa A17 Pro čipom, čime su dodatno diferencirali Pro i ne-Pro modele. Ovaj potez nije bio dobro primljen, a ispostavilo se da je posebno problematičan sada kada se uzme u obzir da samo iPhone 15 Pro i iPhone 15 Pro Max podržavaju Apple Intelligence upravo zbog čipseta.

Dobra vest je da izgleda da Apple neće ponoviti isto ove godine. Prema kodu otkrivenom u Apple-ovom backend-u, sva četiri iPhone 16 modela će biti pokretana A18 čipom.Možda će ipak postojati dvostepeni sistem, gde će ne-Pro iPhone 16 modeli dobiti A18, dok će Pro modeli dobiti A18 Pro ili nešto slično, ali barem jeftiniji uređaji neće biti zaglavljeni sa prošlogodišnjim SoC-om.

Ako Apple zaista krene tim putem, onda bi osnovni modeli mogli imati manji broj GPU jezgara, bilo biniranih ili onemogućenih. Zanimljivo je da je u Apple-ovom kodu otkriveno pet modela, a još uvek je misterija šta će biti peti model - spekulacije kažu da bi to mogao biti sledeći iPhone SE, koji bi mogao biti lansiran početkom 2025. godine sa istim čipom kao i iPhone 16 porodica.Još zanimljivih aplikacija možete pronaći u našoj galeriji. Još zanimljivih Cydia dodataka možete pronaći u našoj galeriji.

Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook i Twitter mrežama.

izvor: itvesti

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: