Pronađi članak:

17. 10. 2014.

Predstavljen iPad Air 2



U fokusu drugog ovogodišnjeg Apple događaja su novi iPad tableti. Apple je jučepredstavio iPad Air 2, naslednika prošlogodišnjeg Air modela, koga odlikuje tanja forma, ali i dizajn koji ne odudara previše od prethodnika.

Tim Kuk je predstavio novi iPad Air 2, a ono što se odmah ističe jeste da je tablet tanak svega 6,1 milimetar! Tablet je za 18 odsto tanji od prethodnika, a čak duplo tanji od prvog originalnog iPada, i Apple ga najavljuje kao najtanji tablet na svetu.






Displej tableta je pretrpeo značajne izmene. Tu je sada laminirani ekran. LCD, staklo i touch senzor su optički povezani, a anti-reflektivni premaz na staklu displeja smanjuje odsjaj za 56 odsto. Kada su specifikacije u pitanju, iPad Air 2 ima 9.7-inčni Retina displej rezolucije 2048 x 1536 piksela. Za performanse tableta je zadužen Apple A8X procesor, od 64 bita, ima 40 odsto brži CPU i 2,5 puta brži GPU u odnosu na prethodnika. Baterija novog modela nudi desetočasovni rad zahvaljujući upravo ovom procesoru.



Fil Šiler je, tokom prezentacije novog iPada, istakao da iPad Air 2 ima najbolji viewfinder za kreiranje fotografija i videa. Kamera tableta je 8MP iSight f/2.4 i sposobna je za snimanje 1080p videa. Navedeno je da će Apple iPad Air 2 započeti novu eru tablet fotografija. Tu je mogućnost kreiranja 43MP panorama, burst mod koji je novina za iPad, Timelapse, Slo-Mo... Tablet donosi i brži Wi-Fi uz 802.11AC with MIMO, kao i više bržih LTE bandova. TouchID funkcija je takođe prisutna, a funkcioniše isto kao i kod iPhone-a. Moguće je koristiti Apple Pay za online kupovinu.



Osim srebrne i space grey boje, ovo je prvi iPad koji dolazi i u zlatnoj varijanti. A evo i cena:

  • 16GB (WiFi) - 499$
  • 64GB (WiFi) - 599$
  • 128GB (WiFi) - 699$




  • 16GB (WiFi + Cellular) - 629$
  • 64GB (WiFi + Cellular) - 729$
  • 128GB (WiFi + Cellular) - 829$
Osim iPada Air 2, na jučerašnjoj prezentaciji je predstavljen i novi model iPad mini 3.



Pročitaj još:





Pogledajte šta sve donose novi iPhone 6/6 Plus modeli, Apple Watch pametni sat/fitnes uređaj i najnoviji operativni sistemi iOS 8 i Mac OS X Yosemite.

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite nas na Twitter-u i dodajte nas u krugove na Google+ mreži.

izvor: b92

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: