Pronađi članak:

8. 9. 2022.

Predstavljen iPhone 14 i iPhone 14 PlusJedan od najpopularnijih događaja svake godine svakako je jesenja Apple konferencija na kojoj ova kompanija predstavlja svoje telefone. I ove godine, direktno iz Kupertina Tim Kuk je predstavio nove proizvode sa kojima, među kojima su svakako najiščekivaniji novi modeli iPhone serije.

iPhone 14 i iPhone 14 Plus


iPhone 14 je novi mini sa 6.1 ekranom, dok iPhone 14 Plus menja iPhone 13 sa Super Retina XDR 6,7 inčnim ekranom. Imaju keramički štit, aluminijumsko kućište, ali i bolju bateriju.

iPhone 14 i iPhone 14 Plus imaju isti A15 Bionic koji ima iPhone 13 generacija, sa malo pojačanim GPU-om.

Kamere


iPhone 14 modeli ostaju na dve kamere, bez mnogo unapređenja, bar na papiru. 12 MP glavna kamera sa većim senzorom i 1,9 um pikselima, f/1.5 blendom, kažu da ima 49% bolje noćne slike, ali i brži noćni režim. Tu je i druga, pirokougaona kamera o kojoj se ne priča u detaljima, jer se verovatno nije menjala. Promenjena je True depth kamera napred, a selfi kamera ima i sistem autofokusa, prvi put na iPhone telefonima.Deep Fusion sistem bi trebao da dodatno pojača performanse u uslovima slabog osvetljenja koristeći mašinsko učenje, a primenjuje se na svim kamerama telefona. Apple pominje bolje boje i mnogo više svetla, što znači i mnogo više detalja.

Poboljšana je i video stabilizacija. Action režim omogućava stabilizaciju poput gimbala

Povezivanje


Apple priča o eSIM karticama kao da to nikada niko nije koristio. Implementirana je mogućnost dodavanja više eSIM kartica, koju konkurencija podržava i po nekoliko godina unazad. Ovo je naglašeno jer postoje modeli iPhone telefona bez slota za fizičku SIM karticu.

Satelitska komunikacija i detekcija sudara


Detekcija sudara sa satova je implementirana i na iPhone telefonima, a tu je i satelitska komunikacija, opcija koju smo pre neki dan videli kod Huawei Mate 50 serije telefona. Ipak, u pitanju je vrlo korisna opcija. Ova konekcija je moguća kada se telefon uperi ka satelitu i ostane uperen ka njemu. Ovo omogućava slanje kratkih poruka za 15 sekundi sa čistim pogledom ka nebu. To može da potraje nekoliko minuta za slučaj da je vreme loše. Sistem ima predefinisane opcije za slanje poruka, kako biste mogli što pre da pošaljete hitne poruke, u slučaju da se desi nešto što zahteva šitnu komunikaciju.Ova opcija kreće u novembru u SAD i Kanadi, a besplatna je dve godine za sve iPhone 14 telefone.

Cena kreće od 799 dolara, kao i iPhone 13 prošle godine. Plus kreće od 899 dolara. Poručivanje kreće od 9. septembra, a stižu 16. septembra (iPhone 14) i 7. oktobra (iPhone 14 Plus).Još zanimljivih aplikacija možete pronaći u našoj galeriji. Još zanimljivih Cydia dodataka možete pronaći u našoj galeriji.

Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook i Twitter mrežama.

izvor: benchmark

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: