Pronađi članak:

14. 10. 2020.

iPhone 12 Pro



Apple je zvanično predstavio ovogodišnje premijum telefone: iPhone 12 Pro i iPhone 12 Pro Max, koji stižu sa podrškom za 5G i osveženim dizajnom koji podseća na iPhone 4.

Oba modela su veća od prošlogodišnjih premijum iPhone 11 telefona, sa 6.1-inčnim ekranom za iPhone 12 Pro i 6.7-inčnim za iPhone 12 Pro Max. Model Pro Max je promovisan i kao Apple-ov najveći iPhone do sada. Pro modele krasi dizajn okvira od nerđajućeg čelika, a dostupni su u četiri boje: sivoj, zlatnoj, novoj plavoj i boji nerđajućeg čelika.

Nove iPhone 12 Pro modele krasi Apple A14 Bionic čipset. Novi čip koristi 5nm proces, a Apple je pomenuo da su novi šestojezgarni CPU i četvorojezgarni GPU brži nego ikada, sa performansama za koje kompanija tvrdi da su za 50 procenata brže u odnosu na bilo koji drugi telefon.



Jedan od najvećih dodataka je svakako podrška za 5G mreže, a iPhone 12 linija podržava i sub-6GHz i mmWave 5G. Pored ovoga, nove iPhone 12 Pro modele krasi Ceramic Shield tehnologija, za koju Apple tvrdi da nudi staklo koje je otpornije od bilo kog smartfon displeja i sa četiri puta boljim performansama pri padu kada je u pitanju sprečavanje lomljenja ekrana.



Apple je ponovo dosta pažnje posvetio kamera sistemu na iPhone 12 Pro telefonima. Kompanija opet nudi tri kamere za oba iPhone 12 Pro modela: 12MP široka, ultraširoka i telefoto.

iPhone 12 Pro Max stiže sa dodatno naprednijim sistemom kamera. Tu je novi 12MP telefoto senzor, sa 65mm žižnom daljinom i optičkim zumiranjem do 2,5 puta. Nova široka kamera ima f/1.6 otvor blende i novi OIS sistem. Apple je takođe pomenuo novu funkciju, pod nazivom "Apple ProRAW", koja će biti dostupna na Pro modelima. Funkcija korisnicima omogućava da koriste fotografske prednosti kao što su Deep Fusion i Smart HDR, uz fleksibilnost RAW fotografija. Novi iPhone-i će moći i da snimaju HDR video i imaju podršku za Dolby Vision HDR.

Novitet i ekskluziva za iPhone 12 Pro modele je LIDAR senzor, koji će se koristiti za dodatne AR efekte. Apple ističe da će se LIDAR skener koristiti za pomoć pri fokusiranju u uslovima slabijeg osvetljenja, čineći autofokus za fotografisanje u tim uslovima do šest puta bržim. Takođe, obezbeđuje i Night Mode portret fotografske snimke.



Poput iPhone 12 i 12 mini modela, dva iPhone 12 Pro telefona su kompatibilna sa novim MagSafe punjačem i dodacima koji uključuju magnetna kućišta, podloge za punjenje i drugo.

Novi iPhone 12 Pro ima početnu cenu od 999 dolara, dok iPhone 12 Pro Max kreće sa cenom od 1099 dolara, a dostupne opcije skladišnog prostora su 128GB, 256GB i 512GB. Pretprodaja iPhone 12 Pro modela kreće od 16. oktobra, uz isporuku nedelju dana kasnije, dok će se iPhone 12 Pro Max u pretprodaji naći od 6. novembra, a isporuka kreće od 13. novembra.




Da rezimiramo:


  • Novi premijum dizajn sa ravnim ivicama kao na novom iPadu Pro (legendarni iPhone 4) i ivicama od nerđajućeg čelika
  • 6.1 i 6.7-inčni Retina Pro ekran XDR
  • 4 bojeuključujući i novu Pacific Blue
  • 5G
  • Ultra široki, široki i telefoto objektivi sa f1.6 otvorom i boljim performansama pod slabim svetlom
  • 10-bitno HDR snimanje u Dolbi Vision
  • iPhone 12 Pro Max model ima još bolje performanse pod slabim svetlom i stabilizaciju
  • LiDAR senzor za poboljšanu AR i brži autofokus



Još zanimljivih aplikacija možete pronaći u našoj galeriji.

Još zanimljivih Cydia dodataka možete pronaći u našoj galeriji.

Pročitaj još:



Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite na Twitter-u.

izvor: benchmark

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: