Pronađi članak:

10. 9. 2022.

Apple predstavio tri nova Apple Watch-a serije 8



Apple je predstavio liniju Apple Watch-a serije 8. Zaobljeni dizajn ostao je gotovo nepromenjen, a ekran se proteže od ivice do ivice, uz tanki okvir – takođe kao i do sada. Od noviteta, ističe se senzor telesne temperature, koji bi trebao da bude namenjen primarno za žensko zdravlje i detaljnije praćenje menstrualnih ciklusa. Dodatak novoj liniji je i sistem prepoznavanja saobraćajne nesreće (meri ubrzanja do 256 G), čime sat može automatski obavestiti hitne službe. Algoritmi za prepoznavanje nesreća trenirani su u stvarnim uslovima, a sisitem je aktivan samo u vožnji te obrađuje podatke samo kada uoči nesreću.



S nadogradnjom softvera i stariji modeli Apple Watch-a dobiće i način rada za uštedu baterije, kao i podršku za roaming (u slučaju da se spajaju na mobilne mreže). Apple Watch Series 8 dolazi u 4 boje aluminijumskog i 3 boje čeličnog kućišta te u dve veličine kao i do sada.





Cene će biti 399 dolara za osnovnu varijantu sa GPS-om i 499 dolara za onu sa podrškom za mobilne mreže. Isporuke započinju 16. septembra.



Apple Watch SE


Najjeftinija varijanta Apple Watch-a dobija manju nadogradnju, s novim bojama i plastičnim zadnjim poklopcem. U njemu će biti novi senzori nesreća, padova i slično, uz nadograđeni hardver i veći ekran – pa će biti do 20% brži od prethodnika. Kad je reč o ceni, osnovni model koštaće 249, a onaj sa podrškom za mobilne mreže 299 dolara.



Apple Watch Ultra


Kao što se poslednjih meseci šuškalo, Apple je razvio i napredniju, oklopljenu verziju Apple Watcha, robusni Apple Watch Ultra za zahtevne uslove. Kućište je od ojačanog titanijuma, a ravni safirni ekran takođe je uklopljen u njega. Dodata je nova narandžasta akciona tipka, drugi zvučnik, kruna je naglašeno nazubljena, a ceo sat je prilagođen za rad sa rukavicama. Autonomija mu je 36 do 60 sati, a stvoren je za zimu, prašinu, toplotu i hladnoću, terenske, noćne i podvodne uslove.



Apple Watch Ultra dolazi samo u veličini od 49 mm, ekran mu je posebno poboljšan i optimizovan za svetlinu i kontrast. Tu su i dodatne mogućnosti praćenja lokacije i vežbi, a softver je posebno prilagođen avanturistima i boravku u divljini. Za slučaj bilo kakve nevolje, ugrađen je i snažni zvučnik koji može emitovati glasni SOS signal. Uz njega su posebno dizajnirana i tri remena: namenjeni za ronjenje, planine ili trail uslove.



Robusni Apple Watch Ultra biće dostupan po ceni od 799 dolara, a isporuke kreću od 23. septembra.

Još zanimljivih aplikacija možete pronaći u našoj galeriji. Još zanimljivih Cydia dodataka možete pronaći u našoj galeriji.

Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook i Twitter mrežama.

izvor: itvesti

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: