Pronađi članak:

7. 6. 2012.

Google kupuje kompaniju Quickoffice



Kompanija Google je početkom ove nedelje saopštila da će kupiti kompaniju Quickoffice.

Google kupuje proizvođača istoimene aplikacije za mobilne uređaje, koja omogućava korisnicima da na svojim uređajima sa Androidom i operativnim sistemom iOS koriste dokumente napravljene u nekom programu iz Microsoftovog paketa Office.

“Aplikacija Quickoffice se dokazala u pogledu međusobne usklađenosti sa najčešće korišćenim formatima datoteka, tako da će njeno uključivanje u našu svitu Google Apps proširiti ponudu i dostupnost celokupnog paketa aplikacija”, izjavili su predstavnici Googlea.



Aplikacija Quickoffice omogućava korisnicima da koriste Wordove, Excelove i PowerPointove datoteke, otvaraju ih, menjaju i snimaju. Takođe, uz pomoć ove aplikacije mogu se pregledavati i PDF dokumenti. Quickoffice podržava i usluge iz oblaka, tako da korisnici mogu da koriste dokumente napravljene pomoću usluga Google Docs, Dropbox, Box.net, MobileMe, Huddle i SugarSync.

Interesantno je da se Google odlučio za kupovinu kompanije Quickoffice u trenutku kada se najavljuje da Microsoft radi na verziji Officea za tablet računare sa Androidom, Windowsom i operativnim sistemom iOS.

Budući da se ta verzija Officea očekuju u novembru ove godine, to daje vreme Googleu da popravi ionako solidnu tržišnu poziciju Quickofficea.

Još zanimljivih aplikacija možete pronaći u našoj galeriji iOS aplikacija.

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite nas na Twitter-u i dodajte nas u krugove na Google+ mreži.

preuzeto sa

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: