Pronađi članak:

7. 6. 2012.

Apple traži zabranu Samsung Galaxy SIII



Lansiranje novog Galaxy S smartfona u Americi neće proći tako mirno.

Apple je zatražio od suda u Kaliforniji da donese preliminarnu odluku kojojm bi zaustavio prodaju Samsung Galaxy S III modela.

Kompanija iz Kupertina tvrdi da ovaj uređaj nedozvoljeno koristi najmanje dva njihova patenta, a od Samsunga traži da ne kreće sa prodajom ovog modela dok sud ne donese odluku, što je Samsung odbio.

Ukoliko vas zanima kompletan tekst tužbe posetite FOSSpatents blog.

Reakcija Samsunga

U međuvremenu stigao je odgovor kompanije Samsung na ovaj Appleov zahtev koji vam prenosimo u celini:

"Samsung veruje da zahtev Applea nije realan. Mi ćemo se energično usprotiviti takvom zahtevu i dokazati sudu da je Galaxy S III inovativan i da se razlikuje od drugih.

Takođe, uveravamo naše korisnike da će lansiranje i prodaja Galaxy S III u SAD biti nastavljeno prema planu. Galaxy S III je već naišao na veoma dobar prijem na tržištima na kojima je predstavljen.

Samsung se unapred raduje što će se Galaxy S III pojaviti u SAD i verujemo da aktivosti Applea služe jedino tome da onemoguće korisnike da imaju pristup najnovijoj inovativnoj tehnologiji mobilnih uređaja."



Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite nas na Twitter-u i dodajte nas u krugove na Google+ mreži.

preuzeto sa

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: