Pronađi članak:

10. 7. 2012.

Galaxy tab nije "kul" kao iPad


Južnokorejski Samsung dobio je danas sudsku bitku protiv američkog rivala Apple-a, budući da je britanski sudija presudio da Samsung-ov tablet uređaj Galaxy tab nije dovoljno "kul" da bi ga pomešali sa Apple-ovim iPadom.

Britanski sud je presudio da se Galaxy tab ne kosi sa registrovanim dizajnom Apple-a i da nisu velike šanse da ga potrošači pomešaju sa iPad-om, prenela je agencija AFP.

Modeli Samsung-a ne poseduju prepoznatljivu i ekstremnu jednostavnost koja je karakteristična za dizajn Apple-a, naveo je u presudi sudija Kolin Birs. "Oni nisu tako kul", dodao je on.

Sudija je dodao da je Samsung-ov tablet dosta tanji od iPad-a, i da ima "neobične detalje na pozadini". Apple ima rok od 21 dan da podnese žalbu na presudu.



Apple-ov iPad drži oko 65 odsto rastućeg tržišta tablet računara, dok "Samsungov" Galaxy tab čini oko šest odsto globalne prodaje, prema podacima istraživačkih kuća ABi i IHS.

Kompanije Apple i Samsung podnele su jedna protiv druge niz tužbi oko patenata u većem broju zemalja, u pokušaju da se dokopaju većeg udela na tržištima pametnih telefona i tablet računara.

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite nas na Twitter-u i dodajte nas u krugove na Google+ mreži.

izvor: novosti

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: