Pronađi članak:

29. 8. 2012.

Obraćanje Tima Kuka zaposlenima posle pobede nad Samsungom



Tačno godinu dana otkako je Tim Kuk nasledio Stiva Džobsa na čelu kompanije Apple, desilo se da je sud doneo presudu u korist Apple-a u postupku protiv kompanije Samsung. Nakon što se prašina malo slegla, izvršni direktor se obratio svojim zaposlenima sledećim rečima:

Danas je važan dan za Apple i sve inovatore. Mnogi od vas su pažljivo pratili suđenje protiv Samsung – a u San Hoseu u poslednjih nekoliko nedelja. Izabrali smo pravnu akciju vrlo nerado i to samo nakon što smo nekoliko puta tražili od Samsung – a da prestane sa kopiranjem našeg rada. Za nas je ovaj spor oduvek bio nešto mnogo važnije od patenata ili novca. Radi se o vrednostima. Mi cenimo originalnost i inovativnost i ulažemo svoje živote u donošenje najboljih proizvoda na Zemlji. A to radimo kako bismo oduševili naše klijente, a ne da bi nas konkurenti flagrantno kopirali.



Dugujemo zahvalnost poroti koja je uložila svo svoje vreme u slušanje naših priča. Bili smo oduševljeni da smo konačno dobili priliku da to kažemo. Planina dokaza predstavljena tokom suđenja pokazala je da je Samsung – ovo kopiranje otišlo i dalje nego što smo toga bili svesni. Porota je sada rekla svoje mišljenje. Mi im aplaudiramo što su uvideli da je Samsung – ovo ponašanje namerno i što su poslali jasnu i glasnu poruku da nije u redu krasti.

Veoma sam ponosan na posao koji svako od vas radi. Danas su pobedile vrednosti i nadam se da ovo ceo svet sluša.

Tim

Iako su svi bili zabrinuti šta će se sa Apple – om desiti nakon iznenadne smrti Stiva Džobsa, čini se da je Kuk napravio itekako dobar posao. Vrednost akcija porasla je u tolikoj meri da je Apple postao najvrednija kompanija u istoriji, a sprema se i predstavljanje nekoliko novih uređaja. Međutim, postoje oni koji smatraju da Tim Kuk i dalje živi od Džobsove slave. Vreme će pokazati šta je istina.

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite nas na Twitter-u i dodajte nas u krugove na Google+ mreži.

izvor: itbox

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: