Pronađi članak:

22. 11. 2012.

Uređji nas drže budnima [INFOGRAFIKA]



U krevetu ste, spremni da zaronite u carstvo snova. Ali prvo, uzimate telefon kako biste podesili nekoliko alarma koji će vas probuditi ujutru. Kad vam je smartfon već u rukama, mogli biste da odgovoreti na onih nekoliko poruka od prijatelja koje su vam stigle ranije. A mogli biste i da pređete onih nekoliko nivoa koji su vam ostali u omiljenoj igrici. Ček samo da pogledate taj video, koji započinjete ceo dan a nikako da dovršite sa gledanjem... Zvuči poznato? I taman kad ste spremni da zaspite, oglašava se prvi od pet alarma koje ste postavili da vas probudi.

Ne brinite, ovo je savršeno "normalna" rutina. Zapravo, preko 95 odsto ljudi ističe da regularno surfuje Internetom, šalje poruke ili gleda TV pre odlaska na spavanje. Na stranu to što telefon, tablet, laptop ili TV mogu otežati san nakon njihovog korišćenja. Na kraju, ovakva rutina može dovesti do nesanice, što će svakako negativno uticati na vaše mentalno i fizičko zdravlje.




Stručnjaci sa sajta OnlinePsychologyDegree.net kreirali su zanimljivu infografiku, koja pokazuje šta se dešava ukoliko koristite smartfon ili tablet pre spavanja, i kako to može uticati na vaš organizam.



Još zanimljivih aplikacija možete pronaći u našoj galeriji.

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite nas na Twitter-u i dodajte nas u krugove na Google+ mreži.

izvor: mobihobi

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: