Pronađi članak:

30. 12. 2012.

Installous/AppTrackr je mrtav. Nema više krekovanih aplikacija za iUređaje


Mnogima je razlog za jailbreak svojih iUređaja bila i mogućnost da besplatno istaliraju aplikacije sa App Prodavnice koje se inače plaćaju od 0.99 do više stotina dolara. Ovo je bilo moguće pomoću Installous aplikacije tj. Apptrackr online servisa. Danas se pozdravljamo sa krekovanim aplikacijama jer se Installous/Apptrackr servis gasi.

Installous aplikacija odnosno AppTrackr je delo Hackulous tima koji je zaslužan i za mnoge druge korisne koje možemo naći na Cydiji poput AppSync-a koji nam je omogućavao sinhronizariju tj. prebacivanje krekovanih aplikacija sa iUređa na iTunes pa dalje snimanje na nove iUređaje. Manje poznate altke Hackulous tima su i Crackulous, Overdrive, Kickback, MobileHunt, Clutch 1.1...

Installous je bio najbolji i najlakši način instalacije krekovanih aplikacija na iOS. Baza je bila velika a aplikacije su se redovno osvežavale.

Hackulous tim je malopre objavio tužnu vest da gasi svoje servise, repo sa alatkama, sajt sa aplikacijama i forum za podršku. Razlog za ovo naveli su stagnaciju na forumu i poteškoću da se on održava zbog slabe posećenosti.




Evo poruke koja se može naći na njihovom sajtu na kome je do skoro bio forum:


Goodnight, sweet prince.

We are very sad to announce that Hackulous is shutting down. After many years, our community has become stagnant and our forums are a bit of a ghost town. It has become difficult to keep them online and well-moderated, despite the devotion of our staff. We’re incredibly thankful for the support we’ve had over the years and hope that new, greater communities blossom out of our absence.

With lots of love,
Hackulous Team

Razlog za njihovo postojanje nije bila suva piraterija već su autori želeli da na pravi način omoguće korisnicima da probaju aplikacije pre kupovine.

Apptrackr nije bio prvi servis ove namene. Možda se sećate servisa Appulo.us i drugih. Nadamo se da će drugi programeri nastaviti tamo gde je AppTrackr stao i doneti nam novo rešenje.

Šta vi mislite o ovoj vesti? Da li će uticati na to da kupujete aplikacije? Da li ste do sada preuzimali krekovane app sa Installous-a/ Apptrackr-a?

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite nas na Twitter-u i dodajte nas u krugove na Google+ mreži.

izvor: iDB

8 коментара:

  1. Al zato odmah brzo na repo http://cydia.iphonecake.com
    i instalisati AppCake HD i AppCake+

    ОдговориИзбриши
  2. AppCake je smesan u odnosu na installous, tuzne vesti :(

    ОдговориИзбриши
  3. ako se ne pojavi nista slicno, verujem da ce net uskoro postati preplavljen oglasima prodajem ajfon po povoljnoj ceni... :p

    ОдговориИзбриши
  4. Po meni bolja alternativa od Installousa postoji vec godinu dana. Zove se vShare - ranije poznat kao app vv, i tukao je Installous u svemu jos ranije :P

    Inace, postoji takodje i iPASTORE (repo.ipastore.me), ali je on tek otvoren, pa ima dosta da predje dok ne postane dobar.

    ОдговориИзбриши

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: