Pronađi članak:

31. 12. 2012.

Kada će izaći untethered jailbreak za iOS 6?



Zbog velikog interesovanja naših članova za iOS 6 jailbreak evo jednog članka koji će vam malo razjasniti celu situaciju. Kada se očekuje? Ko radi na njemu? Koje verzije će biti podržane? Kakvog tipa će biti?

Haker @Pod2G je u skorašnjem intervjuu rekao da je untethered jailbreak, onaj koji svi čekamo i koji jedini ima smisla, barem šest meseci daleko od izbacivanja za javnost. Iako je ovaj haker zaslužan za veliki doprinos na jailbreak sceni, on neće raditi na jb za iOS 6.

Oni koji će nam doneti untethered iOS 6 jailbreak su hakeri @MuscleNerd, @Pimskeks, @Planetbeing i @Saurik.

Hakeri Chpwn i Planetbeing su svojevremeno potvrdili uspešan jailbreak iPhone 5 sa iOS 6. Planetbeing je rekao da i dalje nedostaju kritični delovi za javno izbacivanje i da ne može da predvidi datum izbacivanja. Ovo je poslednja informacija koja je stigla za iOS 6 untethered jb a to je bilo početkom novembra. Od tada smo saznali da će jb biti userland tj. da će se kompletno obavljati na iUređaju pomoću JailbreakMe servisa.




U novembru je Planetbeing napredovao sa jb procesom i on je uspeo da obori BootROM i dešifruje ključeve ze A5/A5X/A6/A6X iUređaje. Ovo je početna tačka u pronalaženju bootrom propusta koji će trajno jeilbreakovati sve iUređaje do iPhona 5.

Trenutno se radi na dva tipa jailbreak-a, jedan je bootrom jb a drugi je navedeni userland koji se pre očekuje. Razlog za ovo mišljenje je taj što bootrom proput nije pronađen još od GeoHot-ovog limeRa1n-a.

Nije sasvim jasno koje će pod-verzije iOS-a 6 biti podržane. Planetbeing je rekao da se nije promenilo puno od 6.0.1 do 6.0.2 što se tiče sigurnosti, tako da će jb verovatno podržavati do 6.0.2. Što se tiče iOS 6.1 Apple je unapredio sigurnosne mehanizme i nije jasno da li su zakrpljeni propusti koji su korišteni u trenutnim jailbreakovima.

Nadamo se da smo vam barem malo razjasnili situaciju oko jailbreaka koji svi toliko očekujemo. Možda je jedan od razloga za gašenje Installous/AppTrackr servisa baš ovo odlaganje jailbreak-a.

Sve novosti vezane za jailbreak dobićete čim one budu dostupne zato nas dodajte na Facebook-u, pratite nas na Twitter-u i dodajte nas u krugove na Google+ mreži.

izvor: iJailbreak

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: