Pronađi članak:

10. 6. 2013.

Evo šta je sve Apple predstavio na WWDC13 prezentaciji



Upravo je završena Apple WWDC13 prezentaca na koja je donela mnoga iznenađenja, nove operativne sisteme, proizvode i servise. U nastavku čitajte izveštaj.

iOS 7:

Doneo je prvenstveno novi dizajn, kako je Tim Kuk rekao, najveća promena od prvog iPhona. I zaista je tako. Osim pojednostavljenog dizajna on donosi i mnogo novih funkcija kao što su novi Control Center (brz pristup podešavanjima), bolji Notification Center, bolji Multitasking, bolja kamera i foto albumi, AirDrop deljenje, bolji Safari, nove opcije za iCloud kao što je iCloud keychain za lozinke, iTunes Radio, bolji Siri, poboljšani App Store i Find My iPhone kao i integracija sa kolima. Detaljno o iOS 7 u zasebnom članku.

Mac OS X Mavericks:

Najnapredniji operativni sistem za računare postao je još bolji. Sada u sebi ima iBooks, mape, bolji kalendar i Safari, iCloud Keychain. Podršku za više ekrana, Finder Tabs, tagovanje i napredne tehnologije za bolje iskorištavanje resursa i baterije.




Mac Pro:

Posle dužeg vremena Mac Pro je dobio potpuno novi, sada futuristički crni dizajn. Poseduje Intel Xeon hardver do 12 procesorskih jezgara, dublo bržu EEC memoriju, interni SSD drajvovi sa PCIe konekcijama brži do deset puta nego kod prethodnika. Thunderbolt 2 tehnologija sa čak 6 konektora, USB 3.0, Gigabit Ethernet, HDMI, dual AMD FirePro grafika koja podržava do tri 4K monitora istovremeno.

MacBook Air:

Novi Air računari sada rade do 12h na bateriji, novi Intel procesori, do 8GB RAM-a, tri puta brži WiFi 802.11ac, nova generacija bržih flash diskova. Dostupni već danas po cenama od $999 (11 inča) i $1099 (13 inča).

Ovo je bilo ukratko, a o svakom navedenom proizvodu i funkciji čitajte u zasebnim člancima uskoro.
Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite nas na Twitter-u i dodajte nas u krugove na Google+ mreži.

izvor: apple

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: