Pronađi članak:

7. 10. 2013.

Kako popraviti aktivacione greške nastale korištenjem iOS 7 beta verzija?



Zbog činjenice da je iOS 7 obećavao najveće promene u generalnoj povijesti Appleovog mobilnog OSa, beta vertzije su bile popularne kod običnih korisnika više nego ikada. Poput kolega s drugih blogova i mi smo u više navrata upozoravali kako obični korisnici na svoje uređaje ne bi trebali instalirati operativne sisteme koji su namijenjeni samo developerima i koji su još u razvoju. Oni koji taj savjet nisu poslušali, pa su uz to još bili i lenji da uređaje “podignu” na zvaničnu verziju iOSa 7, sada se mogu naći u problemu.

Šesta po redu beta verzija iOSa 7 istekla je juče, a korisnici koji nisu napravili upgrade na iOS 7 GM ili zvaničnu verziju, već su se počeli susretati sa porukom kako je došlo do greške prilikom aktivacije njihovog uređaja. Ekipa sa iDownloadBloga napravila je određeni set uputstava koja bi mogla pomoći u otklanjanju ovog problema. Ukoliko je i vas snašla ova nevolja, ne očajavajte još i pogledajte uputstva u nastavku:




  1. Instalirajte posljednju verziju iTunesa na svoj računar (iTunes 11.1.1).
  2. Ukoliko ste koristili Find My iPhone, morat ćete svoj telefon odjaviti sa ovog servisa. S obzirom da to ne možete uraditi sa samog iPhona na svom računaru ćete morati otvoriti iCloud web stranicu, prijaviti se sa svojim Apple ID, odabrati Find My iPhone uslugu, odabrati uređaj i kliknuti na “Remove from Account” opciju.
  3. Na računar preuzimte iOS 7.0.2 za vaš uređaj.
  4. Pokrenite iTunes na računaru i svoj iUređaj povežite sa računarom putem USB kabla. Kliknite na Summary tab u iTunesu, držite Shift tipku na tastaturi i kliknite na opciju Check for Updates. Pojaviće vam se novo prozorče pomoću kojeg ćete odabrati skinuti firmware iz prošlog koraka.
  5. iTunes će sada odraditi restore vašeg uređaja na poslednju dostupnu verziju iOSa, pa bi ga sada trebali bez problema aktivirati uobičajenim unosom Apple ID podataka i prolazom kroz proces početnog podešavanja

Mi nismo probali ovaj postupak jer nismo naleteli na problem sa aktivaciom. Ako vi jeste, nema štente da probate ukoliko imate pomenuti problem jer postupak (sve ako i ne upali) neće oštetiti vaš uređaj više od stana u kom je sada.

Još korisnih uputstava možete pronaći u našoj galeriji. Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite nas na Twitter-u i dodajte nas u krugove na Google+ mreži.

izvor: omizio

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: