Pronađi članak:

22. 2. 2010.

15 zabranjenih aplikacija od strane iTunesa (2. deo)

Nastavljamo sa zabranjenim aplikacijama od strane Applea.



6. Me So Holy
Aplikacija "Me So Holy" je sluzila da korisnici stavljaju svoje fotografije umesto glava raznih religioznih figura. Apple je zabranio ovaj program zbog krsenja AppStore polise.




7. iBoobs
Apple zauzima cvrst stav po pitanju sadrzaja za "odrasle" tako da im je iBoobs zapao za oko. Grudi su odskakale dok korisnik trese iPhone. Tako da je program ubrzo ugledao izlazna vrata AppStora. Pogledajte video.




8. Freedom Time
U ovoj aplikaciji bivsi predsednik Amerike Dzordz Bus je bio u centru analognog sata sa kazaljkama umesto ruku, koji je otkucavao dane, sate, ninute i sekunde dok buduci predsednik Obama ne zauzme mesto. Apple je odbacio aplikaciju jer je bila previse stranacka. Programer je pisao direktno Stivu Dzobsu trazeci objasnjenje za postupak Applea prema aplikaciji, i dobio je direktan odgovor koji je glasio: "Iako su moja licna opredeljenja nagnuta demokratiji, mislim da bi aplikacija bila uvredljiva za otprilike polovinu nasih musterija. U cemu je onda svrha?"





9.DrugWars
Ova igrica je rimejk DrugWars igre iz 1980. (za DOS i Ti digitrone). Prema tvorcima, uc igri je cilj da igrac igra dilera droge koji mora da za 30 adna zaradi dovoljno novca distribucijom narkotika. Posto je bila previse eksplicitna za Apple, kreatori su je izmenili i reizdali verziju pod nazivom "Candy Wars".




10. I Am Rich
Ova aplikacija je nista drugo nego skrinsejver i kosta 999.99$. Posto se preuzme, dragi kamen se pojavi na ekranu za kojim slede reci "I Am Rich". Opis na iTunesu je glasio "Crvena ikonica na vasem uredjaju vas uvek podseca (a i druge kada im pokazete) da ste mogli ad priustite ovo. U pitanju je umetnicko delo bez skrivenih funkcija." Osmoro ljudi je skinulo aplikaciju pre nego sto je Apple ukinuo.

(Ostatak sledi.)

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: