Pronađi članak:

27. 2. 2010.

Novi patent, gestovi iPhone kamerom



Novi Apple patent pod nazivom "Kamera kao ulazni uredjaj" je podnesen 2008. u znacu da se pomocu prelaska prstom preko kamere kontrolise telefon, posto se ista ne upotrebljava u toku razgovora kada je telefon prislonjen uz uho. (Iako bismo svi to zeleli prilikom video poziva)

Ideja postaje korisna npr. prilikom preslusavanja govorne poste, bez udaljavanja telefona od glave. Korisnik pusti govornu postu, prelaskom prsta ispred socica kamere moze izabrati sledecu poruku, prelaskom u drugom pravcu moze poslusati poruku ponovo.




U papentu se navodi upotreba akcelerometra kao dodatak za detekciju prilikom prevlacenja prsta. Tako se jednostrukim ili visestrukim dodirom mogu spajati pozivi u konferencijske, stavljanje poziva na cekanje, prelazenje iz jednog u drui poziv sve u zavisnosti od broja klikova. Ovo moze biti preprogramirano od proizvodjaca ili se moze podesavati. Ovakva metoda implementirana u Mighty Mouseu, poslednjem Apple misu.

Ukoliko je telefon odaljen od uveta, patent objasnjava primenu ove ideje prilikom npr. navigacija web stranica. Koriscenje metode prevlacenja je korisno u toj meri sto priliokm interakcije sa telefonom prsti nece zaklanjati ekran.

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: