Pronađi članak:

10. 6. 2010.

iPhone 4 Vs. HTC EVO 4G




Kako stvari sada stoje, samo je HTC EVO 4G pravi konkuret iPhone-u 4. Napravili smo malu komparaciju dva najveca izuma u svijetu mobilnih telefona.

Display:
HTC EVO ima mnogo veci display 4.3" dok iPhone 4 ima 3.5" . Sa druge strane, iPhone ima mnogo bolju rezoluciju 960x640 pixela "Retina display", sto je najbolja rezolucija dosad poznata kod mobilnih telefona.
Processor:
Apple je ugradio in-house A4 processor chip u novi iPhone, koji je podesen da radi na 1GHz ,pretpostavlja se da moze da radi i brze ali bi u tom slucaju znatno skratili vrijeme trajanja baterije, mada se to jos ne zna jer iPhone 4 nije detaljno testiran vec se koristimo fabrickom specifikacijom. HTC EVO's SnapDragon processor takodje radi sa istom brzinom od 1Ghz.
Memorija:
Oba uredjaja imaju po 32GB. iPhone 4 ima dvije verzije 16GB i 32GB . Sa druge strane, HTC EVO 4G dolazi sa 8GB microSD karticom koja moze da se poveca do 32GB.
Kamera:
I iPhone 4 i HTC EVO imaju kameru i naprijed i pozadi. Glavna kamera na iPhone 4 ima 5-megapixela CMOS. HTC EVO kamera ima mnogo vise pixela, 8-megapixela.medjutim treba napomenuti da kolicina megapixela ne mora da znaci da je i bolji kvalitet slike.
Video Recording:
Oba uredjaja mogu da snimaju HD video. iPhone 4 snima video sa vise frames-per-second i posjeduje video edit funkcije.

Battery Life:
Povecano vrijeme trajanja baterije je jedan od vrlo bitnih poboljsanja kod iPhone 4. Apple tvrdi da iPhone 4 moze da izdrzi 7 sati talk time na 3G i blizu 14 sati na 2G mrezi. HTC EVO 4G moze da izdrzi 6 sati talk time.



Sve u svemu, Android telefon kao sto je HTC EVO 4G jeste konkurent i vrsi pritisak na Apple da nastave sa inovacijama, a konkurencija nama korisnicima moze da donese nize cijene i vecu funkcionalnost.


Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: