Pronađi članak:

6. 6. 2010.

Sta ocekuje na Apple WWDC konferenciji?




WWDC 10 ce da bude veliki dogadjaj kako za programere tako i za potrosace. Apple je najavio neke zanimljive stvari kao sto je novi iPhone. Ali ocekuje se da Stiv Dzobs predstavi jos neke stvari. Sada cemo proci kroz njih, da vidimo sta nas mozda ocekuje:



iPhone 4G i iPhone OS 4
iPhone 3G se vis ene proizvodi. Vec smo videli prototip iPhoa 4G. Novi iPhone ce da bude zvezda konferencije. Posto se specifikacije manje vise znaju, postavja se pitanje koje ce ime nositi. Iphone OS 4 ce biti dostupan za 3G i 3GS i iPod touch.


iPad OS 3.3 / 3.2.1
Ocekuje se nova verzija iPad OSa. iPad je imao WiFi probleme koje Apple mora da ispravi.



iTunes.com
Posto je Apple kupio servis Lala, ocekuje se da ce predstaviti iTunes.com servis koji ce omoguciti korisnicima da slusaju svoju muzicku kolekciju sa bilo kog mesta, bilo kada. Zamislite da ne morate da nosite svoju iTunes kolekciju sa sobom, nego preko "oblaka" muzika je uvek sa vama.


MacBook Air, Mac Mini i Mac Pro osvezenje
Proslo je puno vremena od kada je Apple osvezio MacBook Air proizvod. Ocekuje se da ce predstaviti sve navedene modele na ovoj konferenciji. Bolja grafika, procesor i bolji RAM. Takodje MacMinibi trebao da dobije HDMI ulaz.



Besplatna verzija MobileMe servisa
Za sve koji ne znaju, mobileMe je servis koji omogucava lociranje izgubljenog telefona, slanje poruka na isti, brisanje podataka sa daljine, sinhronizaciju i cuvanje belezaka, kontakata i jos dosta toga, a sve preko mreze (detaljnije). Ovaj servis je do sada bio rezervisan samo za korisnike sa pretplatom, a promene u nazivima naloga ukazuju na moguce pojavljivanje besplatne verzije za sve korisnike.


Safari 5
Ocekuje se da Apple izbaci novu verziju svog pretrazivaca Safari koji ce imato mnogo novih funkcija i tako postati superiorniji od Chroma i Opere.



Finalna verzija Mac OS X 10.6.4 Snow Leoparda
Testiranje navedenog sistema traje vec neko vreme i ocekuje se zvanicna verzija koja ce doneti performanse i stabilnost verziji 10.6.


Pregled Mac OS X verzije 10.7
Iako su sve oci uprete u iPhone, postoji sansa da ce Apple da prikaze sta ce se naci u novoj verziji OS X-a.

iAnatomija ce prenositi ceo dogadjaj sa autorom koji je u Americi. Takodje, obavestavacemo vas o svim novostima vezani za iPhone od ponedeljka pa na dalje.

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: