Pronađi članak:

12. 12. 2010.

Apple riskira performanse korištenjem Intel grafike

Sandy Bridge procesor, koji će Intel zvanično predstaviti na CES sajmu u januaru naredne godine, prvi je procesor koji u sebi ima integrisanu grafičku karticu u istom čipu sa CPU paketom. Manje djelova znači da će biti jeftiniji.

Nezvanično se navodi da će se MacBook modeli sa ekranima veličine 13 inča i manji prebaciti se na Sandy Bridge platformu, dok se skuplji MacBook pro uređaji baziraju na AMD grafičkim procesorima. Da li će Nvidia biti prisutna u skupljim modelima još nije poznato.


Intel je dao velika obećanja koja se tiče grafike, ali nije uspio isporučiti robu koju je najavio. Intel integrisana grafika nudi osrednje performanse u najboljem slučaju. Veliki broj OEM proizvođača nije dobio dobre kritike zato što je odabrao intel integrisanu grafiku za svoje sisteme. Sandy Bridge silikon u hardveru proizvođača poznatih po jeftinim konfiguracijama je jedna stvar, ali kada se spominje Apple, čak i epitet "jeftino" dobija sasvim novo značenje.

Sandy Bridge prva generacija proizvoda tako daostaje nejasno zašto se Apple kocka sa svojom reputacijom na neprovjerenoj tehnologiji.

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: