Pronađi članak:

8. 1. 2011.

Loptica koja se kontroliše iPhone-om


Progres ne stoji na mjestu, donoseći svaki dan neke nove stvari u naš život. Na sajmu CES se često predstavljaju inovativni uređaji. Od pojave iPhone, programeri su počeli sve više da izmišljaju načinekako da ga iskoriste van njegovih uobičajenih funkcija. I tako je kompanije Orbotix došla na ideju da proizvede lopticu koja bi se kontrolisala preko iPhone.


Proizvoid nosi ime Sphero i već u ranoj fazi je izazvao lavinu pozitivnih emocija. Loptica, veličine one za bejzbol, se povezuje sa vašim iPhone preko Bluetooh-a poslije čega dobijate kontole nad njom. U potpunosti možete kontrolisati njeno ponašanje, baš kao na autiću na daljinsko upravljanje. Za ovo će vam biti potrebna aplikacija, koju ćete moći besplatno preuzeti sa AppStore. Na podu CES sajma, je bila napravljena posebna površina za demonstaraciju ove loptice.


Demonstracija Sphero nа CES 2011

Orbotix gleda na Sphero kao mnogofuncionalnu platformu za nove projkte koji bi se bazirali ne njoj. Očekuje se, da će druge kompanije moći proizvoditi razne igre i aplikacije za sistem. Moći će se kontrolisati jedna ili više loptica. Interesantni projekti bi mogli biti: fudbal, bouling ili čak bilijard. Pojavljivanje Sphero na tržištu se očekuje krajem 2011. po cijeni ne većoj od $100.


Reklamni spot


Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: