Pronađi članak:

3. 1. 2011.

[Uputstvo] Kako podići iPhone 4 na iOS 4.2.1 a da sačuvate baseband 01.59.00?


Ako imate iPhone 4 sa starijim basebandom 01.59.00 koji moze da se otkljuca, a zelite da snimite iOS 4.2.1 a da pritom sacuvate baseband, evo uputstva za to. Sledeca metoda ce omoguciti da podignete iPhone 4 na iOS 4.2.1 i da sacuvate 01.59.00 baseband i da ga otkljucate uz pomoc Ultrasn0w 1.2.


Ovo uputstvo radi samo sa iPhonom 4. Iako je jednostavno, savetujemo vam da napravite backip podataka sa iPhona u iTunesu!

Posle ovog uputstva moci cete da uradite tethered jailbreak pomocu Redsnow 0.9.6 programa ili untethered jailbreak pomocu Redsn0w 0.9.7 (trenutno samo na Mac-u). Uskoro i na Windowsu.

UPUTSTVO:

1. Preuzmite iOS 4.2.1 za iPhone 4 (adresa)

2. Idite do C:\Windows\System32\drivers\etc\  i potrazite "hosts" fajl

Korisnici Mac-a, treba da idu u /etc/ direktorijum pomocu "Go -> Go to Folder" iz Finder-a

3. Otvorite "hosts" fajl pomocu Notepada (u Windowsu) ili TextEdit (u Macu) i dodajte sledeci red na kraj svega:
74.208.105.171 gs.apple.com


Sacuvajte fajl i spremni ste.

INFO:

Za Windows 7 i Vista korisnike, pokrenite Notepad sa privilegijama Administratora, tako sto cete desnim klikom na Notepad izabrati Run as Administrator

Za Mac korisnike, postarajte se da imate mogucnost izmene na nalogu kada cuvate hosts fajl. Ako i dalje dobijate gresku, kopirajte Ć "hosts" fajl na desktop, napravite potrebne izmene iz koraka 3., vratite fajl na njegovo mesto u /etc/ direktorijum

4. Pokrenite iTunes, kliknite na vas iUredjaj sa leve strane i drzeci Shift kliknite na Restore (za Mac korisnike Alt (option) + Restore)


This will make iTunes prompt you to select the location for your iOS 4.2.1 firmware file. Select this ipsw file and click on “Open” to restore your iPhone.

Otvorice se prozor koji ce traziti da izaberete iOS 4.2.1 fajl koji ste preuzeli iz 1. koraka

5. U nekom momentu u toku procesa iTunes ce izbaciti Error 1013. Ovo je normalno, samo izignorisite gresu jer je firmware uspesno isntaliran na iPhone



6. iPhone ce biti zaglavljen u Recovery modu, tako sto ce biti prikazan ekran koji zahteva povezivanje na iTunes (kao sa slike ispod)


Da izadjete iz Recovery moda, preuzmite program TinyUmbrella (Windows /Mac) . Pokrenite ga i izaberite "Exit Recovery". iPhone ce se pokrenuti normalno.



Kada ste sve zavrsili, na iPhonu idite na Settings/ About i pogledajte Modem Firmware (Baseband) gde i dalje pise 01.59.00, koji i dalje moze da se otkljuca pomocu Uldtrasn0w programa.

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: