Pronađi članak:

21. 3. 2011.

AT&T kupuje T-Mobile USA za 39 milijardi $



Glasine da Deutsche Telekom želi da se oslobodi vlasništva nad američkim odsekom operatera T-Mobile nisu od juče, a do sada se kao potencijalni kupac najviše pominjao Sprint.

Danas je, međutim, kompanija AT&T objavila da će za 39 milijardi dolara, u novcu i akcijama, kupiti američki T-Mobile. Ovaj dogovor će objediniti mreže, frekvencije i resurse drugog i četvrtog najvećeg operatera u SAD, pa će AT&T postati najveći operater, te dobiti veći potencijal da izađe u susret pojačanim zahtevima tržišta za mobilnim Internetom. AT&T obećava da će osigurati pristup brzoj LTE mobilnoj mreži za još 46 miliona korisnika, kao i da će u budućnosti pokriti 95 procenata populacije SAD.




Očekuje se da će dogovor biti kompletiran u narednih 12 meseci, kao i da će Deutsche Telekom na ovaj način postati vlasnik 8 procenata korporacije AT&T, te dobiti mesto u bordu direktora. Što se korisnika tiče, ovaj dogovor za pretplatnike mreže T-Mobile znači da će konačno moći da uz ugovore kupuju i iPhone, a za sve znači pojačanu konkurenciju i viši kvalitet usluga.

(mobihobi)

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: