Pronađi članak:

17. 3. 2011.

Ko su najveći iPad 2 konkurenti?





Nakon predstavljanja iPada 2 ostatak tržišta tableta je ostao u nekoj vrsti zapećka. Sa jedne strane, iPad 2 je jeftin, moćan i spreman za veliki broj aplikacija koje su lako dostupne. Prema određenim podacima, Apple trenutno kontroliše 90% tržišta tableta i neće lako ustupiti svoje vodeće mesto. Dakle, šta od trenutno predstavljenih tableta može da otme deo kolača Apple-u? Kolege sa sajta I4U su sastavile listu koja sadrži nekoliko najznačajnijih konkurenata iPad 2 tabletu. Prenosimo vam sadržaj ovog kratkog članka, uz primedbu da imate u vidu da se parametri kojima se rukovode novinari oslanjaju na činjenice koje važe na američkom tržištu.

Xoom – nikad ne potcenjujte vrednost dva meseca “hajpa” koji je okarakterisao Motorolin Xoom, kao ni pobedu na CES-u. Ako bilo koji ne-Apple tablet može da dopre do mozga prosečnog korisnika onda je Xoom najveći favorit. Kao prvi Honeycomb 3.0 tablet u prvom talasu prodaje se prilično dobro. Glavni hendikep Motorolinog tableta je njegova cena, 800 dolara je ipak previše. Brzina veze je područje gde Xoom ima apsolutnu prednost nad iPadom 2.

HP TouchPad – novi HP TouchPad je najuzbudljiviji tablet predstavljen na MWC 2011, sa WebOS-om napravljenim za snažne multi operacije. HP je javnosti dao lep tablet sa moćnim 1,2 GHz dual-core procesorom. Uspeh ovog tableta najviše zavisi od HP-ovog marketinga. TouchPad ne može da “ubije” iPad 2, ali igrajući na kartu prednosti WebOS-a može da dođe do lojalne baze korisnika.

Acer Iconia – ovo su možda i najlepši Android tableti na tržištu. Acer ime će biti prepoznatljivo svakome ko je kupio jeftiniji laptop ili netbook, a tu je i aluminijumski dizajn koji liči na MacBook. Acer svakako ima distributivnu mrežu za uspeh Iconie, međutim, njegova cena će biti od ključnog značaja za eventualni uspeh. Ukoliko Acer predstavi svoj tablet sa cenom koja može da parira polaznoj tački za iPad 2 od 499 dolara, ima šanse za uspeh.

Samsung Galaxy Tab 10.1 – Samsung može biti jedini proizvođač sposoban da se uhvati odmah u koštac sa Appleom. Motorola je napravila grešku sa visokom cenom ali se očekuje da Samsung ne padne na toj vrlo bitnoj stavki. Galaxy Tab 10.1 ima šansu da stane kao drugi uz iPad 2. Pa ipak, ovaj tablet ima isti nedostatak sa kojim se suočava većina tableta – nedostatak aplikacija. Apple će ovde imati ogromnu prednost u očima potrošača.

LG Optimus Pad – još uvek nije jasno da li je Optimus Pad “trik ili sjaj”. Ali svakako da je činjenica da ima dve funkcije koje drugi tableti ne podržavaju uključujući i iPad 2 – on podržava 3D snimanje i reprodukciju. Ova, za sada jedinstvena mogućnost, pomoći će da Optimus Pad dobije publicitet u medijima. On ima i neke druge funkcije koje nijedan drugi tablet za sada nema, kao što je čitanje jednom rukom, a radi se i o najudobnijem tabletu za pisanje.

(benchmark.rs)

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: