Pronađi članak:

25. 3. 2011.

Koliko je mobilno tržište?



Jasno je da se mobilni telefoni koriste više nego ikada ranije, a veliki rast naročito beleži mobilni internet i pristup društvenim mrežama. Predviđanja su da će 2013. godine više ljudi pristupati internetu putem mobilnih uređaja, nego putem računara.

Prema podacima objavljenim na sajtu tag.microsoft.com, u svetu se koristi preko 4 milijarde mobilnih telefona, a čak 27 posto, odnosno 1,08 milijardu čine smartfoni.

Sa njih se, između ostalog, često pristupa internetu, a čak 86 posto korisnika mobilnog interneta to čini dok gleda televiziju.

Vreme na internetu korisnici mobilnih uređaja često koriste za društveno umrežavanja, a podaci ovog istraživanja pokazuju da 91 posto pristupa internetu putem mobilnih telefona podrazumeva pristup društvenim mrežama.




Taj procenat u slučaju desktop računara iznosi 79 posto. Najaktivnije u socijalizaciji putem mobilnog uređaja su žene, i to uzrasta od 35 do 54 godine.

Zanimljivo je i da Amerikanci u proseku dnevno provedu duplo više vremena na društvenim mrežama kojima pristupaju putem svojih mobilnih uređaja, nego na jelo, i više od trećine vremena koju provedu spavajući.

Kompletnu statistiku možete videti ovde.

(tehnopolis)

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: