Pronađi članak:

24. 4. 2011.

[Uputstvo] Kako ukloniti izbrisane (nepostojeće) pesme iz iTunes biblioteke?Ako koristite iTunes za slusanje muzike, a desilo vam se da premestate muziku na racunaru iz jednog foldera u drugi ili brisete muziku, iTunes ce sacuvati nazive pesama ali one nece mociu da se pustaju vec ce samo praviti nered. To su one pesme koje imaju znak uzvika (!) ispred naziva. Posto iTunes ne dozvoljava sortiranje prema dostupnosti i brisanje nepostojecih pesama, evo nacina kako da ih uklonite rucno i time doterate muzicku biblioteku.

  1. Napravite Smart Playlist-u (File/ New Smart Playlist) sa pravilom: "Artist - is not - 123456789", i nazovite je "All Files".
  2. Napravite obicnu playlistu (File/ New Playlist) i nazovite je "All Live Files".
  3. Napravite jos jednu Smart Playlist-u (File/ New Smart Playlist), stiklirajte Match all of the following rules, i zadajte sledeca dva pravila: "Playlist - is - All Files” i "Playlist - is not - All Live Files".
  4. Idite na All Files playlistu u spisku playlista sa leve strane, izaberite sve fajlove (Ctrl + A), i prevucite ih u All Live Files playlistu. Ovim postupkom nepostojece pesme (!) se nece kopirati.
  5. Playlista Missing Files ce sadrzati sve mrtve pesme. Obelezite ih sve (Ctrl + A) i izbrisite ih (Shift + Del).
Ove tri playliste mozete sacuvati sa sledeci put kada se pojave mrtve pesme. Sve sto trebate da uradite je da izbrisete fajlove iz "All Live Files" i ponovite korake 4 i 5.

Pogledajte nasu super korisnu galeriju uputstava!

(paulmayne.org)

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: