Pronađi članak:

11. 4. 2011.

Windows Phone za pet godina postaje druga najpopularnija platforma, tvrde analitičariNakon objavljivanja dogovora između kompanija Nokia i Microsoft, analitičari širom sveta bili su primorani da revidiraju svoje prognoze o tržištu mobilnih telefona za narednih nekoliko godina. Možda i najhrabriju prognozu dala je agencija Ovum, čiji glavni analitičar Adam Lič tvrdi da će partnerstvo dvaju kompanija rezultovati ozbiljnim promenama na tržištu.

On objašnjava da će, već u narednih pet godina, Windows Phone postati druga najzastupljenija smart platforma na svetu, te da će do 2016. imati preko 22 odsto tržišnog udela. Po ovoj prognozi, ubedljivi lider bi, naravno, bio Android, koji bi držao oko 39 odsto tržišta, a na trećem mestu, sa 19 odsto, našla bi se kompanija Apple, tj. platforma iOS.
Te 2016, tvrdi Ovum, BlackBerry platforma će držati solidno četvrto mesto na tržištu, sa nešto ispod 10 procenata udela. Sve druge platforme, među kojima i (danas vrlo aktuelni) Symbian, zajedno bi zahvatale tek oko 10 odsto tržišta. Inače, ova prognoza se u većoj meri poklapa sa analizama IDC-a, koji takođe smatra da bi 2015. godine Microsoft mogao da osvoji preko 20 odsto tržišta pametnih telefona.

(mobihobi)

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: