Pronađi članak:

11. 4. 2011.

Ko će dominirati tržištem gedžeta?Analitička kompanija Gartner, dala je svoja predviđanja kretanja na na tržištu smartfone platformi, na kojem će, prema njenim analizama, dominirati Android

Windows Phone 7 uređaji do 2015. godine zauzeće drugo mesto, dok će iOS telefoni, pasti na treće mesto. Isti poredak, predvidela je nedavno i kompanija IDC.

Što se Androida tiče, Gartner predviđa da će već 2012. godine udeo na tržištu biti blizu 50 posto. Ipak, situacija sa tabletima će biti drugačija.

Apple će, prema navodima Gartnera, biti dominantan na tržištu tableta i narednih godina, iako će procenat opasti kako Android konkurencija bude jačala.

U procentima, ova predviđanja govore o padu sa sadašnjih 69 na 47 posto tržišta 2015. godine, koje će držati Apple sa svojim iPadima, dok će Android tableti sa sa 20 zabeležiti skok na 39 posto.
RIM-ov tablet, PlayBook, zauzeće tokom ove godine treće mesto, sa 5,6 procenata, a do 2015. godine imaće 10 posto tržišta tableta.

Što se smartfona tiče, situacija je nešto lošija za kanadski RIM, kojem se predviđa četvrto mesto, sa padom od nešto više od 2 posto u odnosu na 13,4 procenata koliko će ostvariti u 2011.godini.

(b92.net)

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: