Pronađi članak:

12. 5. 2011.

"Blekberi" već za mesec dana u Srbiji



Stiže nam još jedan veliki proizvođač telefona i to na osnovu ugovora koji su potpisali kompanija „Brajtpoint” i RIM, „blekberi” telefoni će uskoro biti mnogo dostupniji u zemljama centralne i istočne Evrope, pa tako i u Srbiji.

Ovo je potvrdio Saša Branković, izvršni direktor „Begram servisa”, koja će biti zvanični predstavnik „Blekberija” u Srbiji.




– Za nekih mesec dana ili malo duže zvanično ćemo predstaviti „Blekberi” na srpskom tržištu, ipak još ne mogu da kažem zvanični datum. Naša kompanija biće odgovorna i za podršku korisnicima – najavio je Branković.

Prošle nedelje, predstavnik kompanije „Brajtpoint”, Anurag Gupta izrazio je zadovoljstvo zbog najavljenog proširivanja.

– Radujemo se proširenju naših kanala u Centralnoj i Istočnoj Evropi, kao i saradnji sa RIM-om kako bismo povećali paletu proizvoda koji će biti na raspolaganju tržištu u ovom delu Evrope – rekao je Gupta.

Inače „Brajtpoint” će „blekberi” telefone, dodatke i softver, osim u Srbiji, prodavati i u Albaniji, Bugarskoj, Hrvatskoj, Češkoj, Slovačkoj, Mađarskoj, Bugarskoj, Rumuniji, Sloveniji, Makedoniji i Poljskoj.

Stižu i novi uređaji

Nedavno je kompanija RIM predstavila dva nova modela „blekberi“ telefona – blekberi bold 9900 i 9930, koji su već poznati pod nadimkom „Bold Touch”. Oba telefona imaju Snapdragon procesor od 1.2 GHz, kameru od pet megapiksela, NFC čip i 8 GB interne memorije.

Takođe ono što je bitno jeste da oba uređaja imaju VGA displej od 2,8 inča osetljiv na dodir, kao i da su ovo do sada najtanji „blekberi“ telefonima, sa debljinom od 10,5 mm. Ovi telefoni radiće na potpuno novom Blekberijevom operativnom sistemu 7, koji će omogućiti brže pretraživanje interneta.

(blic.rs)

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: