Pronađi članak:

11. 5. 2011.

Neki to još uvijek čine, no hoćemo li doista uskoro urlati na mobitele kako bismo ih napunili?Mobiteli su se u svakodnevnoj primjeni pojavili sada već poodavno, no svejedno ima dobar dio korisnika koji još uvijek hodaju naokolo i urlaju u mikrofone uređaja kao da se dovikuju s brda na brdo. Tome nema pomoći, no ako je vjerovati južnokorejskim znanstvenicima uskoro bi urlanjem uređaje mogli napajati.

Sang-Woo Kim sa Sveučilišta Sungkyunkwan iz Seula tvrdi da je jednako kao što zvučnik električne signale pretvara u zvuk isti proces moguće primijeniti i u drugom smjeru – zvuk u električni napon. ‘Konstantno istražujemo načine iskorištavanja energije iz okoliša, a sveprisutan zvuk i okolnu buku jednostavno smo zanemarili kao mogući izvor’, izjavio je za DailyMail Kim.
Za svoju metodu pretvaranja zvuka u električni napon Kim koristi pocinčanu pločicu postavljenu između dvije elektrode, no nije baš detaljizirao svoju metodu proizvodnje struje iz zvuka. U svakom slučaju ideja se uopće ne čini lošom.

(gadgeterija.net)

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: