Pronađi članak:

24. 6. 2011.

Apple će verovatno izgubiti spor protiv Amazona zbog imena Appstore



Apple će verovatno izgubiti pravnu bitku protiv Amazona oko korišćenja imena "Appstore", preneo je Bloomberg Business Week izjavu američkog federalnog sudije Filis Hamilton.

Kao što znamo, odmah po pokretanju Amazonove prodavnice Android aplikacija, koja u svom nazivu sadrži termin "Appstore", Apple je podneo tužbu, tvrdeći da taj servis korisnici mogu pomešati sa servisom Apple App Store, prodavnicom aplikacija za iOS. Do sada, svi Amazonovi javni odgovori išli su u pravcu teze da je termin "Appstore" (prodavnica aplikacija) previše generički da bi jedna kompanija imala pravo na njega, što je stav koji je podržao i Microsoft, ali i još neki druge velike kompanije.




Kako piše Bloomberg, međutim, sud svoju odluku verovatno i neće zasnivati na takvoj tezi. Amazon je na sudu nastupio sa stavom da se radi o prodavnicama aplikacija za različite platforme, a sudija Hamilton je objasnila da Apple jednostavno nije uspeo da demonstrira da su korisnici iPhonea došli u konfuziju zbog Amazonovog servisa. Zbog toga će ona "verovatno" odbaciti Appleovu tužbu.

(mobihobi)

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: