Pronađi članak:

13. 6. 2011.

Apple tužen zbog iCloudaPre tačno nedelju dana Apple je predstavio svoj novi servis, iCloud. Toliko je bilo potrebno da se u javnosti pojavi informacija o tužbi protiv kompanije Apple.

Naime, kompanija iz Arizone koja pruža VoIP usluge zove se iCloud Communication. Kompanija pod ovim imenom postoji od 2005. godine i tuži Apple zbog korišćenja termina "iCloud", koje je, kako se navodi u tužbi, imalo negativan uticaj na njeno poslovanje.

"Roba i usluge za koje Apple namerava da koristi iCloud nazivi identični su ili slični onima koje nudi kompanija iCloud Communications pod iCloud markom od svog osnivanja 2005. godine. Međutim, zbog globalnog medijskog izveštavanja o Apple iCloud servisu i kampanji koja je usledla, mediji i javnost ubrzo su počeli da povezuju termin iCloud sa Appleom, a ne iCloud Communications", navode iz ove kompanije.

Od Applea se traži novčana nadoknada, ali i prestanak korišćenja ovog naziva.

Kako je Apple jedna od kompanija koja često pokreće postupke protiv kompanija koje koriste nazive slične Appleovim, ali i pokušava da zaštiti ili je već zaštitila neke uobičajene reči kao svoj zaštitni znak, malo je verovatno da nije znala za postojanje kompanije pod ovim imenom, a kakav će epilog sudskog postupka biti, ostaje da se vidi.

(b92)

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: