Pronađi članak:

17. 6. 2011.

Zatvorske kazne Kinezima koji su prodali informacije o iPadu 2Tako se to radi u Kini, nema šale. Dobro da su samo završili u zatvoru, a ne još da su im rezali ekstremitete i tko za što sve još ne. ;) Uglavnom, trojac optužen za prodaju informacija o iPadu 2, dok se tablet još nalazio u proizvodnoj fazi, proglašen je krivima i Narodni sud Shenzhen Bao’an odredio im je zatvorske i novčane kazne.

Momak prezimena Xiao, njegov suučesnik u zločinu Lin te još jedna kriminalna bitanga prezimena Hou krivi su što su primili oko 3.000 dolara za ‘progovaranje’ o Appleovom tabletu iPad 2. Informaciju im je platio Xiao Chengsong, direktor kompanije Shenzhen MacTop Electronics, a koji uobičajeno proizvodi dodatke za gadgete ove vrste.
Chengsong se želio pripremiti za izlazak iPada 2 tj. u svojoj proizvodnji napraviti futrole i slične dodatke za ovaj gadget.

Xiao je dobio 18 mjeseci zatvora i novčanu kaznu u iznosu od 150.000 yuana; Lin 14 mjeseci zatvora i kaznu od 100.000 yuana, a Hou godinu dana zatvora i kaznu u iznosu od 30.000 yuana.

Naravno, trojac više nije dio proizvodnog lanca tvornice Foxconn.

(gadgeterija)

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: