Pronađi članak:

19. 7. 2011.

Apple ćuti i pravi procesor nove generacije



Apple je pokrenuo proizvodnju mobilnih mikroprocesora nove generacije A6, u fabrikama tajvanske kompanije Taiwan Semiconductor Manifacturing (TSMC).

TSMC će za Apple proizvesti probnu partiju čipova A6, i ukoliko američki gigant bude zadovoljan količinama i kvalitetom mikroprocesora, tajvanska kompanija može da raćuna na veliku porudžbinu, piše Rojters pozivajuči se na neimenovane izvore.




Predstavnici tajvanske kompanije nisu želele da komentarišu ovu informaciju.

Karakteristike novog čipa A6 se drže u tajnosti, a pretpostavlja se da će on biti prvi četvobitni procesor u Apple liniji mobilnih telefona. Uređaji bazirani na A6 će se najverovatnije pojaviti 2012. godine, precizira CNET News.

Čipovi A4 i A5, koji se ugrađuju u smartfone iPhone 4 i tablet iPad 2, za Apple proizvodi kompanija Samsung. Ne iskljućuje se da je Apple proizvodnju čpova A6 poverio drugoj kompaniji zbog spora sa Samsungom koji traje od aprila 2011. godine.

Dve kompanije se međusobno optužuju za krađu patenata. Apple tvrdi da smartfoni i tablet računari Galaxy kopiraju iPhone i iPad, dok Samsung tvrdi da Stiv Džobs nezakonito koristi njene izume na sektoru telekomunikacija.

(mondo)

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: