Pronađi članak:

20. 7. 2011.

Internet parkovi u Lazarevcu i Loznici



Uz podršku Telenora juče su otvoreni internet parkovi u Lazarevcu i Loznici.

Na inicijativu Udruženja mladih Lazarevca, a u saradnji sa kompanijom Telenor i gradskom opštinom Lazarevac, danas je zvanično otvoren prvi intrenet park u Lazarevcu. Park je postavljen ispred zgrade nove biblioteke i mogu ga koristiti svi građani besplatno.

"Ovo je samo prva faza realizacije projekta 'Telenor internet park' sa jednim užim opsegom pokrivenosti i trajaće tri meseca nakon čega planiramo postavljanje jačeg uređaja, tako da bi kompletna centralna gradska zona, uključujući i samu zgradu opštine i glavnu ulicu, bila pokrivena besplatnim internetom", kazao je Branko Borić, predsednik gradske opštine Lazarevac.




Internet park će biti dostupan naredna 3 meseca, a za to vreme sugrađani će biti u prilici da predahnu na nekoj od Telenor klupica i da sa svojim prenosivim računarima, u prelepom ambijentu, pregledaju mejlove i sve ono što ih zanima na internetu.

Bežicni internet park otvoren u Loznici je 32. park takve vrste u Srbiji. Besplatan bežični internet omogućen je u parku ispred Vukovog doma kulture, brzine od 3,2 megabita u sekundi i pokrivenosti oko 50 metara.

Posetioci parka će do kraja septembra moći da pretražuju internet stranice i čitaju elektronsku poštu, na svojim prenosivim računarima.

Do sada su u Srbiji otvorena 32 internet parka, a prvi je otvoren u junu 2008. u Studentskom parku u Beogradu.

Kompanija Telenor pripremila je idejna rešenja za sve internet parkove u Srbiji, postavila opremu i brinuće o njenom održavanju. Telenor je šesti po veličini mobilni operator na svetu sa 212 miliona korisnika, od čega je nešto više od tri miliona u Srbiji.

(b92)

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: