Pronađi članak:

7.30.2011

Naloženo zatvaranje dve lažne Apple radnje KiniKineski zvaničnici naložili su da se zatvore dve od pet lažnih prodavnica američke kompanije “Epl” koje su otkrivene u Kuenmingu, gradu na jugozapadu Kine, dok je istraga u toku, objavljeno je na zvaničnoj internet stranici ovog grada.

Prema izveštaju lokalnih novina, policija nije mogla da ništa da preduzme u preostale tri radnje koje su imale istaknut znak i logo “Epla”, jer u njima nisu pronadjeni lažni “Epl” uredjaji, prenela je agencija AP.
Istraga je pokrenuta nakon što je jedna Amerikanka koja živi u Kuenmingu prošle nedelje na svom blogu objavila slike tri radnje koje su se predstavljale kao ovlašćene “Epl” prodavnice.

Ona je rekla da su prodavnice bile verne kopije prepoznatljivih “Eplovih” radnji, sa spiralnim stepenicama i plavim uniformama zaposlenih.

Američki proizvodjač “ajfona” i drugih popularnih uredjaja ima četiri zvanične prodavnice u Kini - dve u Pekingu i dve u Šangaju, dok veći broj prodavnica tehničke robe ima pravo prodaje “Eplovih” proizvoda.

Naglo širenje lažnih radnji odraz je sporog napredovanja kineskih vlasti u borbi protiv neobuzdane piraterije i široko rasprostranjene proizvodnje kopiranih artikala, što predstavlja najveću prepreku u odnosima sa trgovinskim partnerima.

(blic)

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: