Pronađi članak:

25. 7. 2011.

Otkrivene lažne Apple prodavnice



Fotografije koje je napravila autorka bloga svedoče lažnoj Apple prodavnici koja izgleda vrlo slično kao prava - od "uniforme" prodavaca do enterijera, s tom razlikom što se na izlogu umesto samo logoa poznate jabuke, nalazi i natpis "Apple Store".

Nedugo zatim mediji su preneli informacije o ovim lažnim prodavnicama, za koje, prenosi BBC, čak i prodavci misle da su prave.

Razjašnjenje situacije stiže danas od strane kineskih vlasti, koje su, kako prenosi agencija Associated Press, pronašle čak pet lažnih prodavnica u tom kineskom gradu (u celoj Kini postoje četiri prave Apple prodavnice).




Dve od njih su zatvorene, jer prodaju i lažne Apple uređaje, dok ostale tri nisu mogli da zatvore jer prodaju originalne uređaje, prenose lokalni mediji.

Kunming je samo pokrenuo lavinu, a autorki bloga javili su se ljudi širom sveta koji su poslali fotografije lažnih prodavnica širom sveta.

Iako se na njima nalazi i jedna iz Zagreba, radi se o zvaničnom distributeru Applea, ne kopiji čuvenih Apple prodavnica.



(b92)

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: