Pronađi članak:

6. 7. 2011.

Skajp na Fejsbuku, Fejsbuk na Skajpu



Kompanija Facebook je uspostavila saradnju sa komanijom Skype i time omogucila VoIP komunikaciju. Predstavljena je video komunikacija na Facebook-u kao i grupni video chat.

Korisnici će biti u mogućnosti da klikom na gumb na Facebook-u pozovu prijatelja. Ako prijatelj nema instaliran plugin potreban za video chat, pojavit će se pop-up za preuzimanje plugin-a. Preuzimanje bi trebalo trajati između 10 i 20 sekundi, rekao je Mark Zuckerberg, izvršni direktor Facebook-a, danas na konferenciji za tisak.

Ovo je moguće jer postoji društvena infrastruktura. Sustav zna da smo povezani i da imamo otvoren tunel između nas, tako da nove aplikacije mogu teći između nas. Osim video chata, mi također planiramo poboljšanje funkcije za grupni chat kao i novi dizajn sučelja tekstualnog chat-a, ističe Mark Zuckerberg.




Facebook je objavio novu video chat mogućnost koja je rezultat suradnje sa Skype. Facebook navodi da je ovo prva od mnogih najava novih aplikacija koje treba da se dogode u narednih nekoliko mjeseci.

Mark Zuckerberg je opisao Facebook kao platformu koja omogućava lako korištenje ovakvih novih programa, što je razlikuje od konkurenata, a također planira i dalje surađivati ​​s tvrtkama kao što je Skype koje su usredotočene na određene tehnologije.



Mark Zuckerberg je danas potvrdio da najpopularnija društvena mreža Facebook sada ima 750 milijuna korisnika i da se budući rast neće mjeriti na osnovu broja korisnika već po tome koliko ljudi dijele sadržaj na Facebook-u. Trenutno, korisnici dijele 4 milijarde stvari svaki dan. Facebook planira nastaviti objavljivati nove značajke koje će potaknuti ljude da dijele još više u budućnosti, naglasio je Mark Zuckerberg.

Video predstavljanje na ovoj adresi.

preuzeto sa

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: