Pronađi članak:

7.22.2011

[Uputstvo] Kako koristiti iPhone slušalice sa mikrofonom?


Evo ga mali tutorial o iPhone slušalicama sa mikrofonom. Ako trčite ili se vozite biciklom ili jednostavno ne želite da vadite iPhone/iPod/Nano iz džepa svaki put kada želite promijeniti pjesmu ili odgovoriti na telefonski poziv, onda će vam ovaj mali tutorial dobro doći.

Prvo i osnovno, i ono što mnogi ne primjećuju jest mali mikrofon koji je prikačen na žicu na desnoj slušalici (Vidi sliku). Ovaj mikrofon vam dozvoljava da telefonirate koristeći se slušalicama. To je dakako, prilično zgodno u slučaju da dobijete poziv dok slušate muziku ili ako ste na nekom bučnom mjestu gdje inače ne biste ništa čuli.Osim mikrofona koji možete koristiti ne samo za pozive, nego i za govorne komande na iPhoneu, ovaj remote ima u sebi tri gumbića koja se mogu pritisnuti, gore, dole ili u sredini. Različite kombinacije (click, double click, triple click, hold) vam mogu kontrolisati funkcije iPhonea dok na primjer, trčite, vozite bicikl ili radite bilo koju drugu aktivnost u pokretu dok slušate vaš iPhone/iPad.


Ako zapamtite ove komade bit će vam mnogo lakše da koristite iPhone dok ste u pokretu.

Sljedeće komande rade na ovim uređajima:

  • iPhone 3GS, iPhone 4
  • iPod Touch 2G, 3G i 4G
  • iPod Classic 120GB i 160GB
  • iPod Nano 4G i dalje
  • iPod Shuffle 3G i dalje


Osim iPhonea i iOS-a mnoge druge aplikacija koriste ove dugmiće za različite funkcije. Pogledaj te user manuals za te aplikacija da naučite kako ih možete koristiti “remotely”.

Nadam se da je ovo malo pojasnilo funkcije slušalica čitaocima iAnatomija bloga. Za jos korisnih uputstava posetite ovu stranicu.

(omizio)

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: