Pronađi članak:

25. 8. 2011.

720p ekrani za Android smartphone, Steve Jobs ljubomoran



Ako je vjerovati posljednjim glasinama, za Android se sprema čitava lepeza različitih uređaja čiji bi ekrani trebali imati fantastičnu razlučivost od 1280×720 piksela. Za usporedbu, hvaljeni ekran koji posjeduje iPhone 4 ima razlučivost od 960×640 piksela.

Jedan od učestalije spominjanih modela koji bi trebali posjedovati takvu bombu od ekrana je HTC Vigor, kojeg krasi još i 1.5GHz dvojezgreni procesor uz Adreno 220 grafičku podjedinicu. Ekran tolike razlučivosti svakako će trebati “viška” snage, a 220-tka se čini solidnim izborom jer je po testovima mnogo jača od danas vrlo popularne Tegre 2.




Gledanje filmića u 720p razlučivosti na takvim ekranima bi moglo biti fantastično iskustvo. Android u inačici Ice Cream Sandwich bi trebao donijeti neke preinake koje iskorištavaju višu razlučivost ekrana, jer se trenutni qHD ekrani (poput onoga na HTC Sensation modelu) ističu visokom razlučivosti – ali ne i oštrinom.

Ako su ove glasine istinite, Retina je (napokon) dobila po prstima od konkurencije ako Jobsov odgovor ovu jesen ne bude…svjetliji, kvalitetniji, gušći, etc. (postotke navesti proizvoljno).

(gadgeterija)

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: