Pronađi članak:

четвртак, 25. август 2011.

720p ekrani za Android smartphone, Steve Jobs ljubomoranAko je vjerovati posljednjim glasinama, za Android se sprema čitava lepeza različitih uređaja čiji bi ekrani trebali imati fantastičnu razlučivost od 1280×720 piksela. Za usporedbu, hvaljeni ekran koji posjeduje iPhone 4 ima razlučivost od 960×640 piksela.

Jedan od učestalije spominjanih modela koji bi trebali posjedovati takvu bombu od ekrana je HTC Vigor, kojeg krasi još i 1.5GHz dvojezgreni procesor uz Adreno 220 grafičku podjedinicu. Ekran tolike razlučivosti svakako će trebati “viška” snage, a 220-tka se čini solidnim izborom jer je po testovima mnogo jača od danas vrlo popularne Tegre 2.
Gledanje filmića u 720p razlučivosti na takvim ekranima bi moglo biti fantastično iskustvo. Android u inačici Ice Cream Sandwich bi trebao donijeti neke preinake koje iskorištavaju višu razlučivost ekrana, jer se trenutni qHD ekrani (poput onoga na HTC Sensation modelu) ističu visokom razlučivosti – ali ne i oštrinom.

Ako su ove glasine istinite, Retina je (napokon) dobila po prstima od konkurencije ako Jobsov odgovor ovu jesen ne bude…svjetliji, kvalitetniji, gušći, etc. (postotke navesti proizvoljno).

(gadgeterija)

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: