Pronađi članak:

12. 8. 2011.

Apple testira novi A6 procesor, novi iPad 3 ga definitivno neće imati



Taiwan Semiconductor Manufacturing Co.(TSMC) je kompanija kojoj se Apple okrenuo otkako su sa Samsungom na ratnoj nozi. TSMC bi trebao proizvoditi novu generaciju procesora u 28 nanometarskoj tehnologiji, logičkim slijedom nazvanih A6 za iPhone i iPad uređaje. Ipak, testiranje će potrajati.

Za pretpostaviti je kako će iPad 3 (ili HD, širitelji glasina se još nisu odlučili kako bi se mogao zvati) koji po glasinama stiže već ovu jesen imati a) bolji ekran s višom razlučivosti b) bolje kamerice; novi procesor sigurno neće dobiti. A6 bi tržište trebao ugledati najranije u drugom kvartalu 2012. godine, što možda otvara šansu za regularno godišnje lansiranje nove generacije iPada. Možda.




Vrijedi spomenuti kako je A5 procesor, trenutno dostupan u iPad dvici, a koji vjerojatno biva ugrađen i u testne jedinice novog iPhonea koji će biti 10% magičniji i omogućuje kupovinu uz svega 15% kamate kredita vezane uz švicarce – već jako moćan. Prelazak sa njegove 45 nm arhitekture na 28 nm znači među ostalim i dodatno smanjenje potrošnje uz povećanje performansi. Vjerojatno i niži yield, što bi u konačnici moglo dovesti do viših cijena iOS uređaja…no sve u svoje vrijeme, to su tek nagađanja.

Bilo kako bilo, tableti evoluiraju punom brzinom, ultraportable prijenosnici tek što će probiti tržište…veselja na pretek. No, valja dočekati ovu burnu IT jesen, ima ljudi koji su nestrpljivi poput vjeverica s dijagnozom ADHD-a.

(gadgeterija)

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: