Pronađi članak:

13. 8. 2011.

Google+ je zabranio pseudonime. Unesite pravo ime i prezime ili suspenduju profil



Google je odlučio zabraniti korištenje pseudonima u svojoj društvenoj mreži Google+. Ukoliko koriste pseudonim, a ne ime i prezime, Google će vam dati 4 dana da ga “ispravite” inače će vam onemogućiti korištenje svoje nove društvene mreže.

Zanimljivo je što Google isprva tvrdio samo kako korisnici trebaju koristiti nazive kojima ih drugi zovu u svakodnevnom životu. Mnogi korisnici već su istaknuli da postoje ljudi koji koriste pseudonime u “stvarnom svijetu” te kako je ovaj Googleov potez pretjeran. Nakon što je poslovne korisnike naučio pameti i pokazao nam kako se ponašati, očito ni pseudonimi Googleu nisu simpatični.

Evo izvoda sa stranice o uslovima korištenja

Usluga Google Profili najbolje funkcionira kada se identificirate. Na taj način možete biti sigurni da ste se povezali s pravom osobom, a drugi će imati povjerenja ako znaju da se iza profila koji gledaju krije stvarna osoba. Iz tog razloga za uslugu Google Profili morate upotrebljavati ime kojim se i inače služite u svakodnevnom životu.




Ako upotrijebite puno ime i prezime, drugi će vas korisnici lakše pronaći na internetu te ćete se lakše povezati s kime želite. Ako upotrebljavate dva ili više imena, odaberite jedno, a ostala navedite u odjeljku “Ostala imena” na profilu.

Google Profili ne podržavaju profile za parove i grupe. Uz to, nije dopuštena izrada profila za entitete koji nisu fizičke osobe, npr. kućne ljubimce ili tvrtke. Google će možda dopustiti daljnju upotrebu postojećih profila koji ne ispunjavaju navedene kriterije, pod uvjetom da se ne promijeni naziv profila.

Objava Googleova product menadžera Saurabha Sharme naišla je na kritike korisnika na Google Plusu, a na YouTubeu gotovo isključivo dislikeove. S obzirom na neuspjeh Google Buzza i naglasak Googleove nove strategije na društvene mreže, zaista me zanima zašto je Google spreman riskirati sve radi izuzetno strogih pravila vezanih za imena svojih korisnika.

Sada shvatate zasto vam pozivi za Google+ stizu od nasih drugara a ne sa oficijelne iAnatomija strane. Ako i dalje nemate Google+ nalog, posetite ovu stranu da dobijete pozivnicu.

preuzeto sa

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: