Pronađi članak:

27. 8. 2011.

iPadovi postaju novi "saputnici" avio-posade



Avio-kompanija British Airways objavila je da testira uvođenje iPadova kao obavezni deo opreme kod posade kako bi unapredila usluge za svoje putnike.

iPadovi će opskrbiti posadu brojnim informacijama o putnicima, uključujući njihovu lokaciju u avionu, status u Ekskluzivnom klubu, prethodne putničke aranžmane, saputnike, posebne zahteve vezane za obroke i druge pogodnosti.

Uređaji će imati i biblioteku sa dokumentacijom British Airwaysa, sa sve priručnicima za bezbednost i rasporedom osoblja.

Za sada se podaci o putnicima uglavnom dobijaju na „dugom svitku papira gde je izlistano i do 337 putnika”, kako piše u zvaničnom saopštenju kompanije.




Ne samo što će umanjiti papirologiju, iPadovi će pružiti znanto više informacija o putnicima u avionu. A pošto su letovi Britisha opremljeni 3G mrežama, podaci će moći da se ažuriraju i u toku samog leta.

Stotinu stjuarta i stjuardesa pozitivno je ocenilo ovu novinu, pa kompanija planira da u narednim mesecima svi glavni članovi posade dobiju iPad.

Avio-kompanije postaju tehnološki sve potkovanije kad je reč o krajnjim korisnicima - nude besplatan pristup Facebooku u toku leta, povoljne ponude za hotele na Living Social, mogućnost ukucavanja lokacije na Foursquareu i sve su aktivnije na društvenim mrežama - ali ovaj potez British Airwaysa koji se fokusira na tehnološko unapređivanje posade manje je uobičajeni korak u pravom smeru.

Kad smo već kod tehnoloških inovacija u svetu avio-industrije, na aerodromu u Parizu pojavili su se i prvi službenici u vidu holograma.

(b92)

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: