Pronađi članak:

17. 8. 2011.

Pazite se ovog opasnog Android virusa koji imitira Google+ aplikaciju



Android je najpopularnija mobilna platforma današnjice, ali to sa sobom nosi i neke negativne posledice - sve je više ozbiljnih malicioznih aplikacija koje vrebaju neiskusne korisnike. Najnoviji takav slučaj je virus koji se, prema nepotvrđenim informacijama, distribuira i preko nekih aplikacija sa Android Marketa, a koji imitira zvaničnu aplikaciju za društvenu mrežu Google+ i tako "nagovara" manje iskusne korisnike da ga instaliraju.

Kako je otkrila kompanija TrendMicro, u pitanju je varijanta poznatog virusa Nickispy.C, i to pametnija nego ikada. Korisniku se predstavlja pod imenom Google++, pa čak koristi i ikonocu nove mreže.




Kada se instalira, skuplja informacije o tekstualnoj komunikaciji korisnika, lokacijama kojima se kreće i listi poziva. Aplikacija čak može sama da odgovara na pozive, i to tako što prethodno smanji zvono i "zameni" glavni ekran, pa korisnik nema pojma o tome, a hakeri posle mogu da prisluškuju pozive u realnom vremenu.



Dobra vest je što virus radi samo sa Android 2.2 telefonima, ali loša je to što je ta verzija i dalje najrasprostranjenija na globalnom nivou. Dakle, pazite šta instalirate, naročito sa tzv. nezavisnih instalera i foruma.

(mobihobi)

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: