Pronađi članak:

28. 8. 2011.

Google Srbima onemogućio kupovinu Android aplikacijaTokom vikenda, srpskom blogosferom se munjevito proširila informacija da je Google, bez ikakve prethodne najave i objašnjenja, izbrisao Srbiju sa spiska zemalja u kojima mogu plaćati Android aplikacije.

Prosto rečeno, iz Srbije zvanično više nije moguće preuzeti Android aplikacije koje se plaćaju, bez obzira na proizvođača i poreklo aplikacije. Ostaje nejasno zašto se Google odlučio na ovaj potez, kada je pre samo nekoliko nedelja Srbija dobila mesto na listi podržanih zemalja. Mnogi korisnici i redakcije, uključujući našu, obratili su se Googleu u nameri da saznaju o čemu je reč.
Kako prenose neki regionalni sajtovi, iako je Hrvatska i dalje na spisku podržanih zemalja, ni u toj zemlji se aplikacije faktički više ne mogu kupovati. Na društvenoj mreži Twitter već se vodi rasprava zbog čega je Google stopirao prodaju aplikacija u Srbiji, a najlogičniji razlog jeste loša zakonska regulativa, sa kojom Google ne želi da se "bakće", pošto smo ionako malo tržište.

Zvaničnu listu zemalja koje su podržane od strane Android Marketa pogledajte ovde.

preuzeto sa

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: