Pronađi članak:

8. 9. 2011.

HTC ponovo tuži Apple



Kompanija HTC podnela je novu tužbu protiv Applea. U tužbi koji je primila Međunarodna trgovinska komisija navodi se da Apple nedozvoljeno koristi HTC-ove patente.

Među osam spornih patenata nalaze se i oni koji se odnose na wireless tehnologiju i ekrane mobilnih telefona, prenosi Wall Street Journal. Pet od njih HTC je prošle nedelje kupio od Googlea.




"Preuzimamo mere protiv Applea kako bismo zaštitili svoju intelektualnu svojinu i svoje poslovne partnere, ali najpre naše korisnike koji koriste HTC telefone", rekla je Grejs Lej, generalni savetnik HTC-a.

Prema pisanju BBC-a, ovo je treći put da HTC tuži Apple. Ipak, to nije jedina bitka koju Apple sada vodi. Jedna od najpoznatijih je ona sa Samsungom, koga Apple optužuje za krađu patenata, a koja je rezultirala privremenom zabranom prodaje nekih Samsung uređaja u Evropi ili odlaganjem početka prodaje u drugim delovima sveta.

BBC prenosi i mišljenje analitičara Endru Miloroja, iz kompanije Frost&Sullivan, koji kaže da ovo izlazi van okvira borbe između dva proizvođača.

"Ovo postaje borba Androida protiv Applea", rekao je on, ističući da bliža saradnja HTC-a, Samsunga i Googla može stvoriti jakog protivnika Appleu.

(b92)

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: